Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

150 g mraženého špenátu
100 g Mozzarelly
100 g sýra Raclete (nebo Nivy, Gordon Bleu)
30 g sýra Leerdamer (ementálu, parmezánu)
10 trubiček Cannelloni
máslo (na vymazání pekáčku)
Omáčka:
70 g másla
100 g hladké celozrnné mouky (i obyčejná)
215 ml smetany
100 g sýra Čedar (strouhaného, eidam, ementál, gouda)
Na posypání:
100 g Mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si nejprve omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Poté přilijte smetanu a postupně přidávejte sýr, aby se rozpustil. Za stálého míchání prohřívejte, ale nesmí se směs vařit. Vymíchejte dohladka a odložte.

  2. Špenát dejte do kastrůlku, trochu podlijte a nechte chvíli dusit, poté vmíchejte nastrouhaný sýr Raclete, mozarellu a Leerdamer, přidejte 4 lžíce připravené omáčky a důkladně promíchejte.

  3. Vezměte si Canneloni a do každé té trubičky dejte směs špenátu a sýra.

  4. Dno zapékací misky důkladně vymažte máslem a dejte na něj zhruba polovinu omáčky, poté naskládejte naplněné canneloni.

  5. Ve zbytku omáčku rozpusťě mozarelu a poté nalijte na canneloni. Přikryjte a dejte do trouby na 200°C na 20 minut. Poté odkryjte a zapékejte ještě dalších 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!