Bílý salát z čínského zelí s česnekem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kg čínské zelí
1 bílý jogurt
1 zakysanka
4 stroužky česneku
sůl
cukr krupice
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Čínské zelí očistíme od špatných listů, rozebereme jej a opláchneme ve studené vodě. Pak listy necháme pořádně okapat, nebo osušíme.

  2. Z listů si odkojíme jen úplně spodní část košťálů (2cm), zbytek necháváme. Listy si podélně prokrojíme napůl a pak je nakrájíme na asi 1 cm silné proužky. Když dojdeme ke košťálům, tak začneme krájet na tenší nudličky (asi tak půl cm).

  3. Nakrájené zelí nasypeme do větší mísy, přidáme jogurty, prolisovaný česnek, sůl, cukr, ocet a opatrně, vzdušně, ale pořádně promícháme. Rozhodně zelí nestlačujeme.

  4. Necháme pár minut odstát, znovu jemně promícháme a ochutnáme: dle potřeby dochutíme. Salát je šťavnatý, křehký, křupavý a velmi chutný:-p. Já dělám salát chutí jen lehce převažující do sladka. Salát dělám jen asi 15 min. před konzumací - dlouhým stáním se z křehkého, šťavnatého zelí, stává rozmočené cosi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!