Bílkové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 bílků
špetka soli
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mletých ořechů
Krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
125 g másla
60 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme se solí a cukrem do tuha. Mouku smícháme s mletými ořechy a postupně vmícháme do sněhu. Hmotu rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě.

  2. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého promíchávání necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po částech vmícháme vlažný pudink.

  3. Upečenou placku rozdělíme napůl, jednu polovinu potřeme krémem a druhou polovinou přiklopíme. Dáme do chladu ztuhnout. Pak jen pocukrujeme nebo pocákáme rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!