Bílkové

Recepty, Cukroví

Suroviny

5 bílků
20 dkg krupicového cukru
15 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cukr každý zvlášť prosejeme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. Potom po malých částech, za stálého šlehání přisypáváme krupicový a vanilkový cukr.

  4. Naposledy vmícháme moučkový cukr. Pozor ten už nešleháme jen opatrně vmícháme - vařečkou, nebo pevnou metlou.

  5. Na plech vyloženým pečícím papírem vstřikujeme tvary a sušíme ve vlažné troubě - maximum na 50°.

  6. Můžeme sušit dva plechy najednou, ale potom je třeba asi po půl hodině plechy přehazovat. Také dvířka trouby necháváme chvilku pootevřená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!