Biftek po židovsku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 80 dkg hovězí svíčkové
- 6 dkg slaniny
- 15 dkg kečupu
- sklenka vína
- 20 dkg žampionů
- 6 lžic oleje
- 2 lžíce másla
- 3 rajčata
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce hladké mouky
- jalovčinky
- pepř
- sůl
Postup Biftek po židovsku
Postup přípravy receptu
-
Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu proležet.
Před tepelnou úpravou posypeme bifteky, z jedné strany moukou a opékáme je na oleji 4-5 minut po každé straně.
Hotové bifteky vyjmeme z pánve, do vypeku přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, 2 bobkové listy a dávku kečupu. Mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem.
Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.