Biftek po židovsku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

80 dkg hovězí svíčkové
6 dkg slaniny
15 dkg kečupu
sklenka vína
20 dkg žampionů
6 lžic oleje
2 lžíce másla
3 rajčata
2 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
jalovčinky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu proležet.

  2. Před tepelnou úpravou posypeme bifteky, z jedné strany moukou a opékáme je na oleji 4-5 minut po každé straně.

  3. Hotové bifteky vyjmeme z pánve, do vypeku přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, 2 bobkové listy a dávku kečupu. Mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem.

  4. Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!