Bezová šťáva

Recepty, Nápoje

Suroviny

25 květů černého bezu
2 l převařené vody
2 citrony
kyselina citronová
konzervační přípravek (např.od Dr.Oetkra - obsahuje kys.sorbovou a laktozu - proti plísni a kvašení)
2 kg cukru

Postup přípravy receptu

  1. 25 přebraných květu dáme do většího hrnce, zalijeme 2 litry převařené a vychlazené vody, přidáme 2 omyté a nakrájené citrony, 5 dkg kys.citronové a necháme luhovat 24 hod.

  2. Poté scedíme, vymačkáme citrony (nejlépe přes plátno, stačí i cedník, ale jsou tam potom drobné usazeniny - smítky), přidáme 2 kg cukru a pomůcku ke konzervování. Mícháme, až se rozpustí, plníme do 0,5 sklenic a uchovávame nejlépe ve sklepě. Ředíme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!