Bezlepkový ovocný koláč ze zakysané smetany

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 vejce
150 g hnědého cukru
2 kelímky zakysané smetany
1/2 kelímku oleje
1/2 kelímku šáchorové mouky
1 kelímek čirokové mouky
1/2 kelímku tapiokové mouky
1/2 lžičky guaru
1-1,5 lžičky prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
ovoce
na posypání vanilkový cukr, drobenka, kokos...

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme vejce s cukrem. Přidáme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, olej, mouky s práškem do pečiva a guar.

  2. Všechno pořádně vymícháme v hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem, posypeme vanilkovým cukrem a drobenkou nebo jiným zvoleným posypem.

  3. Pečeme v trouvě vyhřáté na cca 200 stupňů, asi 50 minut. Potom ztlumíme na 150 a dopečeme asi 15 minut. Jestli je buchta hotová, zjistíme párátkem a tím, že se odkraje budou odlepovat od plechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!