Bezlepkové voňavé müsli

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

125 g jáhlové vločky
125 g rýžových vloček
125 g kukuřičných vloček
125 g pohankových vloček
3 lžíce lněného semínka
2 hrsti posekaných ořechů nebo mandlí
5 lžic cukru (nebo i více, dle chuti)
2 lžíce Caro - instantního bezlepkového kávovinového nápoje
2 lžíce mleté skořice
1,5 lžičky mletého kardamonu
50 g burizonů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky a burisony odvážíme do misky. Přidáme posekané oříšky, lněné semínko, cukr a skořici.

  2. Do hrnečku připravíme asi 150 ml kávovinového nápoje (Kara), necháme mírně vychladnout a nalijeme k sypké směsi. Vše důkladně promícháme a případně podle chuti dosladíme.

  3. Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160°C.

  4. Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo. Pečeme do té doby než přestane lepit, trvá to asi 20 minut.

  5. Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!