Bezlepkové piškoty

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 vejce
75 g moučkového cukru
3 lžíce vlažné vody
75 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Procelia)
25 g škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Navážíme si mouku a škrob a promícháme s práškem do pečiva.

  3. Z bílků vyšleháme pevný sníh.

  4. Ke žloutkům přidáme vodu a cukr a vyšleháme do pěny.

  5. Postupně zašleháme moučnou směs.

  6. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  7. Plech vyložíme papírem na pečení a pomocí kávové lžičky na něj nandáváme malé hromádky těsta – piškotky. Mezi hromádkami necháváme trochu místa, piškotky se maličko roztečou, ale ne moc.

  8. Pečeme při 170 °C asi 10 minut (do zezlátnutí).

  9. Necháme asi 2 minutky vychladnout a pomocí tupého nože odlepíme z papíru a přendáme na tác nebo do krabičky. Z této dávky bylo cca 100 piškotků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!