Bezlepkové medvědí tlapky od Nominalu

Recepty, Cukroví

Suroviny

170 g bezlepkové mouky NOMIX
80 g tuku (máslo, Hera)
30 g kukuřičné hladké mouky
40 g mletých ořechů
70 g cukru moučka + cukr na obalování
1/2 vejce
1 lžíce kakaa
citrónová kůra
Koření:
mletý hřebíček
skořice (asi 1/3 lžičky od každého)

Postup přípravy receptu

  1. Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu.

  2. Z těsta děláme menší kuličky, které vtlačíme do řádně vymazaných formiček na pracky.

  3. Pečeme při teplotě 160 až 170°C.

  4. Po upečení necháme chvilku stát, pak vyklepeme z formiček a můžeme obalit v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!