Bezlepkové medovníčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g bezlepkové mouky Nomix
120 g medu
80 g moučkového cukru
1/2 vaječného žloutku
2 čajové lžičky mléka
na špičku čajové lžičky sodu
Na krém: máslo a karamelové Salko
Na posyp: ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto si trpělivým hnětením připravíme těsto podobné konzistence jako těsto na domácí těstoviny. Pokud se nám zdá příliš lepivé, můžeme přidat trochu mouky. Necháme odležet alespoň 2 hodiny.

  2. Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3 cm. Pečeme v troubě na 160-170 °C.

  3. Vychladlá kolečka slepujeme krémem, který si připravíme tak, že utřeme 3 díly másla a 1 díl karamelového Salka.

  4. Povrch dortíku také namažeme tenkou vrstvou krému a otlačíme v nahrubo posekaných ořeších.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!