Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g bezlepkové mouky Schar Mix B
1/4 l vody
2 lžíce cukru
4 lžíce oleje
1/3 sáčku sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynou asi 30-45 minut.

  2. Po vykynutí rozetřeme na plechu s pečícím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou.

  3. Pečeme na 180°C do zlatova.

  4. POSYPKA: 3 dkg másla, 7 dkg cukr moučky, 7 dkg rýžové mouky.

  5. Vše propracujeme rukama.

  6. Po upečení polejeme přepuštěným máslem do voňava a rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!