Bezlepkové kynuté chlebové placky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

chlebové těsto s droždím může být z kupované směsi nebo doma namíchané
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme své oblíbené chlebové těsto a podle potřeby ubereme trochu tekutiny tak, aby těsto bylo tvárné a ne příliš lepivé.

  2. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut nakynout.

  3. Poté navlhčenýma rukama formujeme menší placičky, vysoké maximálně 1 cm.

  4. Kvalitní nepřilnavou pánev (teflon, litina) vytřeme kapkou oleje a rozpálíme.

  5. Do rozpálené pánve klademe připravené placičky a osmažíme je na středním plameni po obou stranách dozlatova. Podáváme je teplé jen tak potřené máslem (rostlinným) a česnekem, případně jako přílohu k polévce či hlavnímu jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!