Bezlepkové frgále

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

* polovina kynutého těsta (odkaz na recept níže)
Náplň:
2 tvarohy v kostce
2 vejce
10 g vanilkového pudinku (prášek)
50 g třtinového cukru
rumové aroma
250 g povidel (hrušková, jablečná, švestková)
Drobenka:
30 g třtinového cukru
30 g másla
60 g Jizerky (zelená, nová receptura)

Postup přípravy receptu

  1. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý roztlapkáme na kruh o průměru 30 cm. Kraje lehce ohneme, čímž vznikne zábrana proti vytékání náplně. Potřeme rozšlehaným vejcem.

  2. V míse smícháme tvaroh, vejce, pudink, cukr a aroma, náplň poté rozetřeme po celé ploše koláče. Povidla můžeme na koláč jen tak rozprostřít lžící, já udělala kruhy.

  3. Posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout. Vyhřejeme troubu na 180°C a pečeme zhruba 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!