Bezlepková velikonoční bábovka (nebo s lepkem)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

5 vajec
150 g cukru moučka
150 g mouky já dávám Schär (nebo půl pohankové a půl Schär)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
30 g oříšků
30 g rozinek
30 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme tuhý sníh z bílků, přidáme do něj 70 g cukru a vyšleháme opět do tuha. Žloutky utřeme s 80 g cukru, přidáme vanilkový cukr a třeme do zahuštění.

  2. Mouku s práškem do pečiva promícháme, vsypeme do utřených žloutků a lehce měchačkou vmícháváme i tuhý sníh. Oříšky, rozinky a čokoládu nastrouháme, nebo rozdrtíme, přidáme do těsta, opět krátce promícháme.

  3. Směs nalijeme do formy, kterou jsme si předem vymazali sádlem a vysypali strouhankou. Pečeme při 180°C zhruba 40 minut do hněda.

  4. Následně vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme, prostředek bábovky vysypeme barevnými bonbóny a další dozdobení již doladíme každý na svém svátečním stole.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!