Bezlepková variace na Cini minis

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

50 g lněné mouky
50 g čirokové mouky
50 g kokosové mouky
50 g mandlové mouky
cukr dle chuti (4 lžíce pro sladší variantu, 2 pro méně sladkou, lze i zcela vynechat)
2 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce oleje
300 ml vody
Na obalení:
2 lžičky moučkového cukru
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. To rozetřeme v tenké vrstvě (asi 2-3 mm) na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem nebo ostrým nožem nařežeme na kostičky asi 2x2 cm.

  2. Pečeme při 180°C asi 30 minut.

  3. Upečené necháme jen krátce zchladnout a rozlámeme podle naznačených řezů na jednotlivé kousky.

  4. Nasypeme do mísy a promícháme s moučkovým cukrem a skořicí.

  5. Poté rozložíme v jedné vrstvě zpět na pečicí papír a necháme zcela vychladnout. Podáváme jen tak na zobání, případně jako ranní cereálie s mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!