Bezlepková buchta s podmáslím a jahodami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1,5 hrnku bezlepkové mouky (modrá Doves farm)
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
1 hrnek podmáslí
3 vejce
1 balíček čokoládového pudinku
2 polévkové lžíce kakaa
1 polévková lžíce vanilkového cukru
2 polévkové lžíce chia semínek namočených
2 polévkové lžíce vody
miska jahod pokrájených na kostky
1 polévková lžíce drceného psylia

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny, přidat olej a zašlehat. Přidat podmáslí, semínka, kakao a pudink a dobře zašlehat. Nakonec zašlehat mouku a vmíchat jahody.

  2. Do dortové formy jsem dala dolů kolo pečicího papíru. Nalít těsto a zarovnat vršek.

  3. Pečeme na 160°C cca 45 minut. Upečenost ozkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!