Bezinkový sirup s mátou

Recepty, Nápoje

Suroviny

30 rozkvetlých květů bezu
5 stonků máty
60 g kyseliny citronové
4 citrony na kolečka
1,5 kg třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. 2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.

  2. Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený na kolečka. Rostliny musí být ve vodě úplně ponořené.

  3. Zakryjte poklicí a nechejte stát v lednici 3 dny.

  4. Sirup nalijte do lahví a skladujte v lednici. Spotřebujte do 1 měsíce. Pokud chcete uchovat déle, je potřeba sirup sterilovat 30 minut na 100 °C v zavařovacím hrnci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!