Bez-mléčné zapečené tofu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

bílé Tofu
konzerva žampionů
veganský tvrdý sýr (pokud nemáte alergii na mléko, lze použít i klasický Eidam)
konzerva (malá) kukuřice
šunka
cibule
mrkev
petržel
celer
trocha soli
Vegeta
zapečené Tofu

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme zeleninový vývar (petržel, celer, mrkev) ochutíme vegetou. Tofu překrojíme tak, aby nám vznikly 4 tenké plátky (1 x svisle, 1 x vodorovně) a naložíme nejlépe přes noc do vývaru.

  2. Zeleninu můžeme vybrat a použít buď jako přílohu nebo ze zbylého vývaru a zeleniny udělat polévku. Tofu poté vyndáme a dáme na pekáč (pekáč můžeme pro jistotu malinko vymazat olejem ale nemusíme.)

  3. Plátky trochu osolíme, pak klademe nakrájený plátek šunky, žampiony, kukuřici a naposledy sýr, který se při zapečení trochu roztaví a přichytne nám tak kukuřici, která nám nebude padat.

  4. Podlijeme vývarem. Kolem dáme na čtvrtky rozkrojenou cibuli a tenké plátky mrkve. Zapečeme v troubě na 20 až 30 minut. Podle toho, jak máme rádi zapečené. Podáváme s brambory nebo bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!