Bermská mísa z jednoho hrnce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 lžíce sádla
1 cibule
1 kg kysaného zelí
5 - 6 bobulí jalovce
0,1 l bílého vína
0,3 l vody
75 dkg uzených vepřových žebírek nebo ramínka
50 dkg anglické slaniny
1 uzený hovězí jazyk
3 uzené vepřové nožičky
asi 10 dkg klobásy
1/2 kg zadního hovězího masa
1 mrkev a kousek celeru

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko, přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny. Asi 20 minut před ukončením přidáme klobásu a prohříváme.

  2. V jiném hrnci v neslané vodě vaříme uzený hovězí jazyk a uzené vepřové nožičky. Hovězí maso se zeleninou vaříme také odděleně. Všechny druhy masa nakrájíme na porce a rozložíme na zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!