Bermská mísa z jednoho hrnce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 kg kysaného zelí
- 5 - 6 bobulí jalovce
- 0,1 l bílého vína
- 0,3 l vody
- 75 dkg uzených vepřových žebírek nebo ramínka
- 50 dkg anglické slaniny
- 1 uzený hovězí jazyk
- 3 uzené vepřové nožičky
- asi 10 dkg klobásy
- 1/2 kg zadního hovězího masa
- 1 mrkev a kousek celeru
Postup Bermská mísa z jednoho hrnce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko, přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny. Asi 20 minut před ukončením přidáme klobásu a prohříváme.
V jiném hrnci v neslané vodě vaříme uzený hovězí jazyk a uzené vepřové nožičky. Hovězí maso se zeleninou vaříme také odděleně. Všechny druhy masa nakrájíme na porce a rozložíme na zelí.