Berlínské špekové knedlíky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
100 g hrubé mouky
100 g dětské krupičky nebo krupice
3 housky
2 vejce
muškátový květ
sůl
100 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava.

  2. Po částečném vychladnutí je zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut).

  3. Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou. Jako příloha by nemělo chybět dobré dušené kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!