Bavorský knedlík

Recepty, Přílohy

Suroviny

4 vařené brambory
4 syrové brambory (obojí středně velké)
350 g hrubé mouky
1 vajíčko
2 rohlíky
lžička soli
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. 4 brambory si uvaříme ve šlupce, 4 brambory oloupeme, nastrouháme nebo pomeleme.

  2. Uvařené brambory stačí nastrouhat na struhadle k těm syrovým.

  3. Přidáme vajíčko, na kostičky nakrájené rohlíky, lžičku soli a lžíci oleje, 350 g hrubé mouky.

  4. Vše zpracujeme v kouli, dáme si vařit osolenou vodu.

  5. Pak namočenýma rukama vytvoříme koule, nebo válce, jak kdo chce a vaříme asi 20 minut, já trošinku přidala.

  6. Z tohoto těsta jsou asi 4 koule, ale samozřejmě i více, podle toho, jak veliké je chcete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!