Batátové burgery se špenátovým pestem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 malá červená řepa (cca 80 g)
1 velký široký batát
4 plátky lilku široké asi 0,5 cm
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Dip:
40 g špenátu
25 g kešu ořechů
nastrouhaná kůra z ½ limety
½ stroužku česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
Navíc:
rajče
rukola

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 ⁰ C. Plech vyložte pečícím papírem. Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte s trochou oleje, soli a pepře a rozprostřete na plech. Dejte péct. Po čtvrt hodině přidejte batáty a lilek.

  2. Batáty nakrájejte na 8 plátků silných asi 1 cm. V míse opět promíchejte s olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech k řepě. Přidejte plátky lilku, ty lehce pokapejte olejem, osolte a lehce opepřete. Pečte dalších 20 – 25 minut, dokud nebudou batáty měkké.

  3. Než se vše upeče, připravte si dip. Opraný špenát tyčovým mixérem rozmixujte s dalšími uvedenými surovinami. Půjde to zezačátku špatně, můžete přidat ještě pár kapek vody.

  4. Nakrájejte rajče na slabé plátky. Plátky batátů potřete pestem. Na 4 položte lilek, rajče, plátek řepy, rukolu a přiklopte dalším plátkem batátu. Spojte párátkem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!