Barevný mozeček z květáku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
5 dkg másla
2 cibule
1/2 pórku
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
4 vejce
sůl
pepř
malá špetka muškátového květu
5 dkg anglické slaniny
pažitka (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě uvaříme očištěný květák do středně měkka, tak, aby nebyl ani rozvařený, ani tvrdý.

  2. Než se květák uvaří, dáme vyškvařit slaninu, přidáme lžíci másla a poté na ni dáme podusit pokrájenou cibuli a najemno usekaný pórek.

  3. Po chvilce přidáme na malé kostičky nakrájené papriky (kousek červené papriky si dáme stranou) a dusíme do změknutí.

  4. Přidáme rozšťouchaný“ květák, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme dokud se vejce nesrazí. Kopečky hotového mozečku na talíři posypeme bohatě pažitkou a zbylou červenou syrovou paprikou. Jako příloha se hodí nové brambory, ale když není čas, dobrá je čerstvá, měkká bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!