Barevný mozeček z květáku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- 5 dkg másla
- 2 cibule
- 1/2 pórku
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 červené papriky
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- malá špetka muškátového květu
- 5 dkg anglické slaniny
- pažitka (na posypání)
Postup Barevný mozeček z květáku
Postup přípravy receptu
-
Ve slané vodě uvaříme očištěný květák do středně měkka, tak, aby nebyl ani rozvařený, ani tvrdý.
Než se květák uvaří, dáme vyškvařit slaninu, přidáme lžíci másla a poté na ni dáme podusit pokrájenou cibuli a najemno usekaný pórek.
Po chvilce přidáme na malé kostičky nakrájené papriky (kousek červené papriky si dáme stranou) a dusíme do změknutí.
Přidáme rozšťouchaný“ květák, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme dokud se vejce nesrazí. Kopečky hotového mozečku na talíři posypeme bohatě pažitkou a zbylou červenou syrovou paprikou. Jako příloha se hodí nové brambory, ale když není čas, dobrá je čerstvá, měkká bageta.