Barevné květákové placičky s uzeným sýrem a kořenovou zeleninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák (viz polévka květaková)
polohrubá mouka (na zahuštění)
60 g anglické slaniny nebo dětem -šunka
2 vejce
sůl (dle chuti)
muškátový oříšek květ -špetka jen (dle chuti)
2 lžíce sýra strouhaného
trošku parmazánu
nastrouhaná čerstvá kořenová zelenina (může být i zmražená zelenina pod svíčkovou)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si květák ve slané vodě společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou do měkka. Poté část květáku ponecháme na polévku a druhou část květáku použijeme na placky.

  2. Do misky vložíme slitou uvařenou zeleninu. Vše rozšťoucháme, přidáme žloutky, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, nebo pažitku sůl, mouku, na kostičky rozkrájenou slaninu a 2 lžíce strouhaného uzeného sýra.

  3. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze dvou bílků.Těsto musí mít tvarovatelnou konzistenci. Pro děti dávám místo slaniny trochu nasekané libové šunky.

  4. Na oleji, na mírném ohni, smažíme placičky dozlatova. Jako příloha se hodí bramborová kaše. Nebo je podáváme se zeleninovým salátem. Placky jsou velmi chutné a hezky barevné, zelenina může být v plackách jakákoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!