Barevné hovězí srdíčko

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 hovězí srdce (stačí i polovina)
100 g uzeného špeku
žlutá paprika
červená paprika
6 cherry rajčátek
žampióny v konzervě
1 velká cibule
1-2 lžičky saturejky
1-2 lžíce hladké mouky
250 ml hovězího vývaru (nebo 1/2 masoxu)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky.

  2. Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené cibulce a dusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva téměř vydusí, zalijeme vývarem aby bylo srdce pod vodou a dusíme dál delší dobu - srdíčko chce dusit déle, aby změklo.

  3. Když srdce začne měknout, dáme papriky nakrájené na proužky, rajčátka na čtvrtinky, ještě přihodíme žampiony, osolíme, dáme saturejku a dusíme dál 30 minut.

  4. Mezi tím si vezmeme zbylý vývar a v něm rozmícháme mouku, přidáme do omáčky se srdíčkem a povaříme do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!