Barevná velikonoční sekaná s mrkví ve tvaru vejce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté vepřové plece
sůl
pepř
celý kmín
2-3 stroužky česneku
3 PL nahrubo nastrouhané mrkve
kukuřičná strouhanka
petrželka
medvědí česnek
3 červené minipapričky
majoránka
2 vejce
1 červená cibule
1 jarní cibulka
vývar z kostí
bílek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Umeleme vepřovou plec. K mletému masu přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, pepř, jedno vejce a žloutek. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájenou petrželku, medvědí česnek a tři pokrájené červené mini papričky.

  2. Podle potřeby přidáme kukuřičnou strouhanku. Šišky sekané potřeme zbylým bílkem, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Zasypeme pokrájenou jarní cibulkou a červenou cibulí. Podlijeme vývarem.

  3. Pečeme s přiklopené druhým pekáčkem cca 25 minut. Po této době odstraníme pekáček a pečeme dál dozlatova. Podléváme výpekem. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!