Barevná cubuchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
2 cukety (malé, i se slupkou)
300 g cukru krupice
2 vajíčka
1,25 dl oleje
1,25 dl mléka
1,5 lžíce kakaa
1 lžíce prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
250 g tvarohu (kostku, ne ve vaničce)
2,5 dl mléka
150 g moučkového cukru
100 g másla (změklého)
1 vanilkový pudink
2 lžíce rumu
Poleva:
400 g zakysané smetany
150 g hořké čokolády
2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přilejeme olej a znovu šleháme.

  2. Do hmoty prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, na jemno nastrouhanou cuketu (vymačkáme z ní přebytečnou vodu) a mléko.

  3. Vše promícháme a dvě třetiny těsta dáme do papírem vyloženého pekáče.

  4. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rozetřeme na světlé těsto.

  5. Pečeme na 180°C asi 30minut.

  6. Dáme vychladit.

  7. V troše mléka si rozmícháme pudink a zbytek dáme vařit, do vroucího mléka přilijeme pudink a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání vychladíme a po částech do vychladlé kaše zamícháme máslo, cukr a tvaroh a nakonec rum.

  8. Dáme chladit a připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a potom ji zašleháme do čokolády.

  9. Potřeme buchtu a dáme znovu chladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!