Barevná brokolda s krupičkou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 brokolice (i s lístkama a košťálem)
1 cibule
2 brambory (vařené studené a pak nastrouhané)
nadrobno nakrájená větší mrkev
hrášek
kukuřice
1 větší tavený sýr se šunkou
2 hrsti krupičky
zeleninový vývar
troška másla (na osmažení cibulky)
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici si nakrájíme nahrubo včetně lupenů a košťálů, které jen očistíme od tvrdých slupek (necháme si pár růžiček na ozdobu).

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme jí osmažit do hrnce na máslo a po osmažení přidáme brokolici, kterou taky trošku osmažíme a vše zalijeme vodou (zeleninovým vývarem), necháme vařit.

  3. Pokud nemáme mraženou mrkev, tak si jí nakrájíme nadrobno a přidáme hned k brokolici.

  4. Tak za 10 minut vaření dáme do polévky pokrájený sýr, hrášek, kukuřici, opět povaříme a ještě přidáme krupičku a nastrouhané brambory.

  5. Dosolíme jak máme rádi, rozmícháme a ještě přihodíme růžičky brokolice, co jsme si nechali stranou a znovu vše povaříme, až se nám sýr úplně roztaví a krupička zahustí polévku. Na talíři ozdobíme nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!