Banánovo-broskvový pudinkový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
200 g moučkového cukru
150 ml oleje
150 ml mléka
140 g polohrubé mouky
140 g hladké mouky
1 malinový pudink
1 prášek do pečiva
špetka soli při šlehání bílků
1 velká plechovka broskví (cca 800 g) - šťávu scedíme a doplníme do 1,5 l vodou nebo broskvovým džusem
Světlý pudink:
2 vanilkové pudinky (používám jen Dr. Oetkera)
750 ml šťávy (z broskví)
Tmavý pudink:
2 čokoládové pudinky (používám Dr. Oetkera)
750 ml šťávy (z broskví)
kousek hořké čokolády
Na dohotovení:
5 menších banánů
šťáva z celého citronu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180 st., scedíme broskve a nakrájíme je na slabé plátky. Z bílků + špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky chvíli šleháme s cukrem, přidáme po částech olej a mléko a stále šleháme. Lehce zamícháme sníh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. 2/3 těsta vlijeme do plechu vytřeným tukem a vysypaným moukou (pečící papír raději nedávat, špatně se potom piškot krájí…) a do zbytku vmícháme malinový pudink a přidáme na plech. Můžeme špejlí ozdobně promíchat obě těsta.

  3. Poklademe plátky broskví a pečeme asi 30-35 min. na 180 st. Piškot necháme vychladit.

  4. Dáme vařit 750 ml šťávy na světlý pudink.

  5. Mezitím všechny banány vidličkou rozmačkáme a zamícháme šťávu z citrónu a natřeme je na piškot (může být ještě teplý). Banánovou vrstvu zalijeme uvařeným, ještě horkým světlým pudinkem a dáme řádně vychladit.

  6. Tmavý pudink nevaříme dopředu, musíme počkat, až světlá vrstva ztuhne.

  7. Šťávu potom zahřejeme k varu, necháme v ní nejprve rozpustit čokoládu a potom klasicky uvaříme pudink, který ještě horký nalijeme na ztuhlý světlý pudink.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!