Banánové smaženky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

5 větších banánů
2 polévkové lžíce moučkového cukru
3 lžíce citronové šťávy
3 lžíce pomerančové šťávy
10 dkg hladké mouky
5 polévkových lžic mléka
2 lžíce oleje
2 vejce
1/2 lžičky skořice
olej na smažení
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr, pomerančovou a citronovou šťávu. Banány oloupeme a příčně nakrájíme na centimetrové plátky. Dáme do šťávy s cukrem a necháme chvíli odležet.

  2. Z mouky, mléka, oleje, vajec a skořice si umícháme hladké těstíčko, do kterého namáčíme plátky banánů a smažíme na oleji. Po usmažení dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a pocukrujeme.

  3. Podáváme teplé, ale stejně dobře chutnají i studené. Můžeme ozdobit šlehačkou a pocákat čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!