Balkánský guláš z krkovičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

350 g odřezků z krkovičky
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku podle chuti a jejich velikosti
asi 80-100 g celeru
125 ml červeného vína
pepř
sůl
hladká mouka
drcený kmín
sladká mletá paprika
několik cherry rajčátek
6 lžic pokrájených sterilovaných salátových oliv
citrón
petrželka nať
balkánský sýr
3 vejce vařená natvrdo
olej nebo sádlo
příloha 300 g dlouhozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený tuk (olej nebo sádlo) vložíme na lupínky pokrájený česnek a na hrubé kousky pokrájenou cibuli.

  2. Necháme zrůžovět, přidáme maso pokrájené na větší kostky, zaprášíme trochou drceného kmínu a opečeme ze všech stran.

  3. Když je maso opečené, přisypeme papriku, sůl a zalijeme nejprve vínem a pak vařící vodou. Necháme dusit.

  4. Asi po dvaceti minutách přidáme nahrubo nastrouhaný nebo na nudličky nakrájený celer a vše dusíme do změknutí.

  5. Před koncem dušení přidáme mouku, pepř a necháme zhoustnout.

  6. Dosolíme dle potřeby a chuti.

  7. Na talíř dáme několik kopečků dušené rýže, guláš, přeložíme na plátky pokrájeným vejcem, posypeme olivami pokrájenými na tenká kolečka. Přizdobíme půlkami minirajčátek a zelenou petrželkou a vše nakonec posypeme strouhaným balkánským sýrem. Na vrcholu ozdobíme kolečkem citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!