Balkánské špízy

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
pár plátků sušených rajčat nakládáných
100 g balkánského sýra
100 g slaniny
2 cibule
1 červená paprika
sůl
pepř
1 vejce
trochu strouhanky
hladké mouky
3 stroužky česneku nebo lžička pasty
Na omáčku:
1 cibule
50 g slaniny
2 lžíce dijonské hořčice
lžíce jíšky
sůl
pepř
1/2 papriky červené
podravka
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Maso si umeleme spolu s cibulí, česnekem a promícháme.

  2. Přidáme koření, strouhaný sýr, nakrájená rajčata, vejce a zahustíme strouhankou. Uděláme kuličky, které obalíme v mouce.

  3. Na jehly na špízy napícháme střídavě kuličky masa, slaninu, cibuli a papriku. Upečeme dozlatova.

  4. Brambory si předem krátce vcelku povaříme, nakrájíme na měsíčky, poskládáme na pekáček vymaštěný, posypeme grilovacím kořením a rozmarýnem. Pokapeme oliv. olejem a pečeme dozlatova.

  5. Omáčku si připravíme tak, že rozpálíme oliv olej, zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu na kostičky a restujeme. Podlijeme vodou a přidáme půlku červené papriky. Vaříme do měkka.

  6. Zahustíme jíškou, přidáme hořčici a provaříme.

  7. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!