Balkánské krůtí hamburgry

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého krůtího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce worcesteru
2 lžíce oleje
1 žloutek
sůl
pepř
na přílohy:
1 cibule
1 rajče
1 zelená paprika
Ajvar
Hořčice
Olivy
Balkánský sýr
Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi přísadami a necháme 30 minut odležet. Po odležení vytvarujeme bochánky, kterými asi 10x hodíme (bouchneme) o pracovní desku, abychom z nich dostali vzduch. V létě grilujeme (nebo v zimě opečeme) z každé strany cca 5 minut, podle toho, jak je chceme mít maso propečené. Když placičku z masa otočíme, položíme na ni plátek tvrdého sýra a necháme ho na mase roztavit.

  2. V době kdy nám maso odpočívá, si připravíme přílohy. Nakrájenou cibuli, rajče a papriku jen krátce orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Rozkrojíme hamburgerové housky, které nasucho pečeme

  3. Jednu půlku namažeme hořčicí a ajvarem, poklademe nakrájenými olivami a několika kousky balkánského sýra. Položíme na ni hotový, teplý hamburger a přiklopíme druhou půlku housky s orestovanou zeleninou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!