Bakoňské kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety bez kosti
- 1 cibule
- 100 g čerstvých nakrájených žampionů
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 200 g kelímek zakysané smetany
- 60 g sádla
- 50 g slaniny (na kostky nakrájené)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
Postup Bakoňské kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme, potom kotlety vyjmeme a na dno kastrolu nasypeme nakrájenou cibuli, na cibuli nasypeme slaninu a žampiony a zaprášíme paprikou.
Na tuto směs dáme kotlety a zalejeme vařící vodou.
Dusíme do měkka.Kotlety vyndáme. Do misky si dáme asi deci vody a rozpustíme v ní škrob.
Ke škrobu přidáme zakysanou smetanu a rozšleháme, nalejeme na vydušený základ promícháme a necháme lehce přejít varem, dochutíme.
Podáváme s bramborem nebo rýží.