Bakoňské kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety bez kosti
1 cibule
100 g čerstvých nakrájených žampionů
1 lžička mleté sladké papriky
200 g kelímek zakysané smetany
60 g sádla
50 g slaniny (na kostky nakrájené)
1 lžíce kukuřičného škrobu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme, potom kotlety vyjmeme a na dno kastrolu nasypeme nakrájenou cibuli, na cibuli nasypeme slaninu a žampiony a zaprášíme paprikou.

  2. Na tuto směs dáme kotlety a zalejeme vařící vodou.

  3. Dusíme do měkka.Kotlety vyndáme. Do misky si dáme asi deci vody a rozpustíme v ní škrob.

  4. Ke škrobu přidáme zakysanou smetanu a rozšleháme, nalejeme na vydušený základ promícháme a necháme lehce přejít varem, dochutíme.

  5. Podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!