Báječná hnízdečka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

kotlety bez kosti (dle počtu strávníků)
asi 20 dkg tvrdého sýru (ale platí zásada-dle chuti)
olej
pepř
sůl
hořčice na potření masa
vajíčka (podle počtu kotlet)

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kotlet naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji.

  2. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet uděláme tunýlek ze sýru tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět položíme do pánve vedle sebe tak, aby kolem nich bylo co nejméně místa a vajíčko nemělo kam utíkat, než se srazí. Přikryjeme poklicí a na malém stupni necháme dojít, až se vajíčka zcela zatáhnou, zhruba 15-20 minut, můžeme, ale nemusíme, přidat malinko vody, asi půl deci, abychom měli jistotu, že se maso v klidu dodělá.

  3. Jako příloha jsou dobré hranolky, opékačky, americké brambory a nějaký zeleninový salát, popřípadě obloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!