Bagetky - bezlepkové tvarohové

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
300 g bezlepkové mouky Jizerky
20 g sojové mouky
10 g slunečnicových (chia, sezam, lněných...) semínek
1 KL soli
1 KL mletého lněného semínka (nebo psyllia)
1 prášek do pečiva dr.Oetker
1 vajíčko
1 tvaroh tučný
7 PL mléka
4 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).

  2. Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme šikmo zářezy, posypeme sezamem, či tím, co máte rádi a necháme odpočinout, než se zahřeje trouba na 200°C.

  3. Vložíme do trouby, pečeme asi 25 minut, ke konci výkon můžeme snížit. Ještě na horké dám na každou bagetku vločku másla pro vůni:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!