Bábovka ze šlehačky z Cappuccina

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vajíčka
1 šlehačka
1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 prášku do pečiva
1 sáček Cappuccina
1 lžička kakaa
tuk (na vymazání formy)
mouka (na vysypání formy)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce z cukrem vyšleháme do pěny.

  2. Přidáme šlehačku, přisypeme mouku s práškem do pečiva.

  3. Důkladně promícháme, odebereme jednu třetinu a do té zamícháme cappuccino, jaké máme rádi a můžeme přidat lžičku kakaa (není nutné).

  4. Do formy nalijeme trochu bílého těsta, (trošku si ještě necháme), pak nalijeme těsto s cappuccinem a nakonec zbytek světlého těsta.

  5. Pomocí špejle ještě všechny barvy ve formě opatrně promícháme.

  6. Pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!