Bábovka s vaječným koňakem a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g hladké mouky
60 g solamylu
180 g cukru moučka
180 ml oleje
250 ml vaječného koňaku
4 vejce
2 střední jablka
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Bílá poleva:
50 g moučkového cukru
2 lžíce vaječného koňaku
Tmavá poleva:
25 g hořké čokolády
1 čaj. lžička nutelly
1 čaj. lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a postupně přišleháme olej.

  2. Mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, solamyl smícháme v misce a zamícháme do vyšlehaných vajec.

  3. Přimícháme vaječný koňak a na kousky nakrájená jablka.

  4. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme strouhankou.

  5. Nalijeme půlku těsta do formy, půlku smícháme s kakaem a nalijeme do formy. Nožem promícháme dohromady a dáme péct na 170°C asi hodinu.

  6. Vaječný koňak smícháme s moučkovým cukrem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni smícháme s nutellou a zamícháme olej.

  7. Polevami na střídačku poléváme bábovku a dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!