Bábovka s rybízem a bílou čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 hrnku vloček
1/2l hrnku mléka
1 vejce
1 necelý hrnek cukru (ideálně třtinový)
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1 hrnek celozrnné mouky jemně mleté
1/2 hrnku polohrubé mouky bílé
1 prášek do pečiva
červený rybíz
100 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Vločky zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát (nasáknout). Postupně vmíchejte (stačí ručně vařečkou) všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny. Mouky vmíchejte nakonec, společně s práškem do pečiva.

  2. Na závěr přidejte čokoládové kousky a jemně vmíchejte rybíz (směs není úplně tekutá, tak ať ho nerozmašírujete). Pečeme na 170°C asi 50 minut.

  3. Nechte vychladnout, podávejte pocukrované nebo s kopečkem šlehačky nebo zakysanky nebo jogurtu nebo zmrzliny, prostě něčeho dobrého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!