Bábovka s oříšky a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
190 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
2 dcl oleje
1 dcl vlažné vody
200 g hladké mouky
60 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
čokoláda ledové Kaštany
hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Šleháme celá vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do zhoustnutí, pak postupně zašleháme olej, přidáme vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva.

  2. Do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme 1/3 těsta, posypeme částí ořechů. Do zbylého těsta nahrubo nastrouháme čokoládu, přidáme zbytek ořechů, přidáme 2 lžíce vody, promícháme a nalijeme do formy na světlé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut (záleží na druhu trouby a velikosti formy - otestovat vpíchnutím špejle).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!