Bábovka s oříšky a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 190 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2 dcl oleje
- 1 dcl vlažné vody
- 200 g hladké mouky
- 60 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- čokoláda ledové Kaštany
- hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Postup Bábovka s oříšky a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Šleháme celá vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do zhoustnutí, pak postupně zašleháme olej, přidáme vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme 1/3 těsta, posypeme částí ořechů. Do zbylého těsta nahrubo nastrouháme čokoládu, přidáme zbytek ořechů, přidáme 2 lžíce vody, promícháme a nalijeme do formy na světlé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut (záleží na druhu trouby a velikosti formy - otestovat vpíchnutím špejle).