Bábovka s malinovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
280 g cukru krupice
250 ml smetany na šlehání
1 kypřící prášek
4 vejce
olej na vymaštění formy
hrubá mouka na vysypání formy
Náplň:
750 ml mléka
100 g cukru krupice
2 balíčky malinového pudinku
200 g másla
1 lžička moučkového cukru
Dohotovení:
strouhané oříšky
šlehačka
ovoce na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Celá vajíčka a cukr vyšleháme v hustou hmotu, pak přidáme ušlehanou šlehačku a na konec lehce vmícháme hladkou mouku s kypřícím práškem.

  2. Těsto dáme do hladké bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali olejem a vysypali hrubou moukou.

  3. Pečeme v elektrické troubě při 150 stupních asi 45min.

  4. Po upečení necháme bábovku vychladnout a pak vyklopíme z formy.

  5. Než se nám bábovka upeče, tak si připravíme náplň. Uvaříme hustý pudink z mléka,cukru a 2 pudinkových prášků. Pudink prováříme 2min., aby se odstranila škrobová chuť pudinkového prášku. Necháme vychladnout.

  6. Do vychladlého pudinku po částech přidáváme máslo a vyšleháme hladký krém.

  7. Vychladlou bábovku rozkrojíme na 3části a promažeme krémem.

  8. Zbylým krémem potřeme celý povrch bábovky a posypeme strouhanými oříšky. Při podávání naservírujem se šlehačkou a ozdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!