Babiččiny oříškové suchárky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 14 dkg cukru moučka
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 14 dkg hladké mouky
- 1 balíček ořechů nebo mandlí (100 g)
Postup Babiččiny oříškové suchárky
Postup přípravy receptu
-
Cukr s vajíčky vyšleháme do pěny, vmícháme mouku a ořechy. Na mírně pomoučněném válu těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme váleček v průměru 2 cm silný.
Přeneseme na plech na pečící papír nebo folii a dáme na 15-20 minut do trouby na 170-180 °C dorůžova upéci. Každá trouba peče jinak, tak po 10 minutkách nakouknout a pak už jen hlídat barvu.
Po upečení ještě teplé krájet na 1,5 cm špalíčky. Nenechejte přechladnout, špatně by se krájelo, spíš drolilo.