Babiččiny oříškové suchárky

Recepty, Cukroví

Suroviny

14 dkg cukru moučka
1 celé vejce
1 žloutek
14 dkg hladké mouky
1 balíček ořechů nebo mandlí (100 g)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vajíčky vyšleháme do pěny, vmícháme mouku a ořechy. Na mírně pomoučněném válu těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme váleček v průměru 2 cm silný.

  2. Přeneseme na plech na pečící papír nebo folii a dáme na 15-20 minut do trouby na 170-180 °C dorůžova upéci. Každá trouba peče jinak, tak po 10 minutkách nakouknout a pak už jen hlídat barvu.

  3. Po upečení ještě teplé krájet na 1,5 cm špalíčky. Nenechejte přechladnout, špatně by se krájelo, spíš drolilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!