Babiččina zeleninová polévka se škubanými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vody
kousek sádla (může být i olej)
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 velká mrkev
2 střední brambory
kořenová petržel
petrželová nať
1 rajče
1 žlutá paprika
sůl
vegeta
Těsto na knedlíčky:
150 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky s česnekem nakrájeným na kolečka a se čtvrtkou mrkve nastrouhané na jemném struhadle.

  2. Přidáme pokrájené rajče a papriku a ještě chvilku orestujeme.

  3. Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kousky, chvíli mícháme, a pak přilijeme půl litru vroucí vody.

  4. Přidáme pokrájenou petrželovou nat a vegetu, promícháme a osolíme. Potom zaklopíme a vaříme 6-7 minut.

  5. Mezitím si připravíme těsto: Mouku smícháme se solí, vajíčkem, podle potřeby přidáme trochu vody, a vypracujeme nelepivé těsto. To rozválíme a nakrájíme na 4 díly.

  6. Do polévky přidáme 1 a 1/2 l vroucí vody a rozmícháme.

  7. Pak postupně bereme rozválené těsto a trháme z něho kousky které vhazujeme do vařící se polévky.

  8. Vaříme asi 6 minut.

  9. Hotovou polévku ještě podle chuti osolíme, nebo ochutíme tekutým kořením Maggi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!