Babiččina sladká omeleta (Štěpánská)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na 1 omeletu:
2 vejce
1/2 lžíce cukru krystal (písek)
lžíce polohrubé mouky
špetička soli
Na smažení:
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme z nich sníh. Ke konci přidáme cukr a došleháme.

  2. Do sladkého sněhu vešleháme žloutky a mouku se solí.

  3. Z těsta usmažíme na oleji omeletu - smažit spíš zvolna, aby se propekla a na talíři pak nespadla.

  4. Potřeme marmeládou, přehneme a ozdobíme - u nás byla šlehačka, lískooříškový toping a drobné ovoce. Můžete i pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!