Babiččina kakaová skládanka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 ml vlažného mléka
3 žloutky
1 kostka droždí
2 hrsti krupicového cukru
100 g rozpuštěného másla
špetka soli
300 g polohrubé mouky
900 g hladké mouky
kakao
moučkový cukr
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Do zadělávací mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Po vykynutí dáme trochu soli, žloutky, polohrubou mouku a část hladké mouky. Zpracováváme těsto a postupně přilíváme rozpuštěné máslo a přisypáváme hladkou mouku až vypracujeme vláčné těsto. Těsto se nesmí lepit a nesmí být příliš tuhé, aby koláč nebyl tvrdý (množství mouky je uvedeno přibližně).

  2. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu vykynout. Kynuté těsto rozdělíme na šest dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, který posypeme kakaem, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Máslem nešetříme, aby nebylo kakao suché. Kraje přehneme přes náplň a spojíme k sobě.

  3. Skládanky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, položíme spojem dolů a potřeme rozpuštěným máslem. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Po vyndání z trouby skládanku opět potřeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!