Avynčiny smažené langoše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Kvásek:
1 droždí
vlažná voda
troška cukru
hladká mouka
Z výše uvedených surovin vyrobíme řídké těstíčko, ze kterého necháme vzejít kvásek (až se budou dělat na těstíčku bublinky)
Těsto:
kvásek
50 dkg hladké mouky
sůl
Na potření:
utřený česnek s olejem
kečup
tatarka
Na posypání:
hrubě strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z bublinkového kvásku, mouky a soli vyrobíme těsto, které lehce zasypeme hl. moukou a necháme na teplém místě a pod utěrkou nakynout.

  2. Nakynuté těsto znovu zpracujeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Pak si na vyšší pánvičce rozpálíme vyšší vrstvu oleje.

  3. Vezmeme jeden odkrojený kousek, a opatrným vytahováním dokulata vyrobíme langoš, který opatrně položíme do horkého oleje a smažíme o obou stran. Takto uděláme jeden za druhým. Usmažené langoše položíme na ubrousky, aby se odsál přebytečný olej.

  4. Každý langoš natřeme česnekem s olejem, kečupem nebo tatarkou a hustě zasypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!