Avynčiny smažené langoše
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Kvásek:
- 1 droždí
- vlažná voda
- troška cukru
- hladká mouka
- Z výše uvedených surovin vyrobíme řídké těstíčko, ze kterého necháme vzejít kvásek (až se budou dělat na těstíčku bublinky)
- Těsto:
- kvásek
- 50 dkg hladké mouky
- sůl
- Na potření:
- utřený česnek s olejem
- kečup
- tatarka
- Na posypání:
- hrubě strouhaný tvrdý sýr
Postup Avynčiny smažené langoše
Postup přípravy receptu
-
Z bublinkového kvásku, mouky a soli vyrobíme těsto, které lehce zasypeme hl. moukou a necháme na teplém místě a pod utěrkou nakynout.
Nakynuté těsto znovu zpracujeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Pak si na vyšší pánvičce rozpálíme vyšší vrstvu oleje.
Vezmeme jeden odkrojený kousek, a opatrným vytahováním dokulata vyrobíme langoš, který opatrně položíme do horkého oleje a smažíme o obou stran. Takto uděláme jeden za druhým. Usmažené langoše položíme na ubrousky, aby se odsál přebytečný olej.
Každý langoš natřeme česnekem s olejem, kečupem nebo tatarkou a hustě zasypeme strouhaným sýrem.