Avynčina rajská omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

Omáčka:
1 velká nebo 2 menší cibule
cukr
sůl
rajčatový protlak z krabičky (Lidl nebo Německo)
hovězí vývar
hladká mouka
olej
bobkový list
nové koření
celý pepř
hřebíček
kousek celé skořice
vařené hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a orestujeme. Přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přihodíme všechno koření, aby se stačilo rozvonět. Přisypeme hladkou mouku a uděláme klasickou jíšku, do které přidáme protlak a pořád mícháme, abychom to nespálili. Ihned zředíme vývarem do potřebné hustoty.

  2. Dostatečně provaříme (minimálně 20 minut) a je-li potřeba dochutíme solí, cukrem.... Omáčku přecedíme a podáváme s vařeným hovězím masem nakrájeným na tenké plátky přes vlákno a klasicky s kynutým knedlíkem nebo jako já s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!