Aténská jehla
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g libového masa (dle chuti)
- 100 g špeku nebo anglická slanina
- 1 lžíce gyros koření
- 2 papriky
- 6 cherry rajčátek (mohou být i normální)
- 6 žampiónů
- 4 lahůdkové cibule
- hladká mouka (trochu)
Postup Aténská jehla
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience.
Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky.
Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme.
Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené.
Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.