Aténská jehla

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g libového masa (dle chuti)
100 g špeku nebo anglická slanina
1 lžíce gyros koření
2 papriky
6 cherry rajčátek (mohou být i normální)
6 žampiónů
4 lahůdkové cibule
hladká mouka (trochu)

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience.

  2. Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky.

  3. Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme.

  4. Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené.

  5. Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!