Arašídové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžičku prášku do pečiva
70 g másla
70 g arašídového másla
110 g krystalového cukru
100 g přírodního cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosijte mouku, přidejte všechny ingredience, zpracujte těsto.

  2. Z těsta vytvořte kuličky vel. vlašského ořechu a dejte na plech s pečícím papírem nebo pečící folií, lehce promáčkněte (např. pomoučeným dnem sklenice)- pečením se rozběhne na placku.

  3. Troubu předehřejte na 190 stupňů (horkovzduch na 170) a pečte 10 - 12 minut do zlatova. Nenechejte se mýlit, že jsou na povrchu měkké, stačí jim dát pár minut, zchládnutím zpevní a budou vláčné a křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!