Arašídové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 70 g másla
- 70 g arašídového másla
- 110 g krystalového cukru
- 100 g přírodního cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vejce
Postup Arašídové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosijte mouku, přidejte všechny ingredience, zpracujte těsto.
Z těsta vytvořte kuličky vel. vlašského ořechu a dejte na plech s pečícím papírem nebo pečící folií, lehce promáčkněte (např. pomoučeným dnem sklenice)- pečením se rozběhne na placku.
Troubu předehřejte na 190 stupňů (horkovzduch na 170) a pečte 10 - 12 minut do zlatova. Nenechejte se mýlit, že jsou na povrchu měkké, stačí jim dát pár minut, zchládnutím zpevní a budou vláčné a křehké.